✔ Gratis verzending · ✔ Beste kwaliteit · ✔ Laagste prijs · ✔ Eigen foto mogelijk

Welk formaat wanddecoratie kan ik het beste nemen?

Het kan best lastig zijn om in te schatten welke grootte wanddecoratie nu het mooiste staat aan je muur. Om je een beetje op weg te helpen, en te voorkomen dat je niet met een te groot of juist te klein kunstwerk komt te zitten, hebben we een aantal tips voor je.

Tip 1 - De 2/3e regel

  • Voor kunstwerken die boven de bank komen te hangen, hanteren we vaak de 2/3e regel. Kies voor de maat minimaal 2/3e van de breedte van de bank. Dit kun je toepassen bij een enkel werk, maar ook bij een collage.
  • De 2/3e regel kan ook toegepast worden boven de eettafel.
  • Wil je de lege muren in de hal aankleden? Ga dan voor meerdere werken en hang deze in één lange rij, één werk in panorama vorm of een fotobehang.
  • Ga voor werken van minimaal 120 cm breed voor in je slaapkamer. Of kies voor fotobehang om bij weg te dromen.
  • Wil je iets ophangen aan een lege muur zonder ankerpunt? Kies dan voor een werk van minimaal 80 cm in de hoogte.
De maat van een kunstwerk voor boven je bank
Boven je bank is een perfecte plek voor een kunstwerk. Een bank neemt vaak een belangrijke plek in het interieur in. En dan is niet alleen het werk, maar ook de afmeting erg belangrijk. Een kunstwerk wat te klein is, valt in het niets. Een werk wat te groot is, geeft een rommelig beeld. Dus voor welke maat ga je? Zorg ervoor dat het werk minimaal 2/3e van de breedte van bank is. Is je bank 180 cm breed, kies dan voor een werk van minimaal 120 cm breed. Zo zorg je ervoor dat het werk niet te klein oogt, en wegvalt in je interieur, of te groot uitvalt en de ruimte kleiner maakt.


Tip 2 - Zorg voor lucht

Zorg dat je ongeveer 30 cm ruimte houdt rondom het werk. Deze lucht rondom zorgt dat het niet te krap oogt. Boven de bank kan je ook goed uit de voeten met een werk op panorama (liggend) formaat. Je voldoet namelijk al snel aan de 2/3e regel, maar doordat je minder ruimte in de hoogte vult, houd je genoeg ‘lucht’ rondom het werk.

Tip 3 - Maak een collage

Vind je het lastig om één werk te kiezen? Geen zorgen, ook daar is een goede oplossing voor. Je kan meerdere werken op kleiner formaat bestellen en deze als een collage of meerluik ophangen. Kies een creatieve manier om ze op te hangen en je krijgt een speels resultaat.

Tip 4 - Test het met papier

Met deze tip weet je zeker dat de maat goed bij jou en je ruimte past. Ga aan de slag met A4 papier of een vuilniszak en plak het aan de muur.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd